Lianne van den Boogaard maakt schilderijen waarin, door middel van kleur en streek, een beeld ontstaat dat opduikt uit het geheel. Soms is het beeld direct herkenbaar, soms nauwelijks zichtbaar. Het onderwerp in een schilderij staat niet op zichzelf maar is verweven met zn omgeving. Toevalligheden worden gebruikt, al dan niet bijgestuurd. Al schilderend wordt er gespeeld met kleurtegenstellingen, met licht en donker, waterig en vet, dichte lagen en transparant, toevallig en bewust.  Los en vrij geschilderd groeit er een schilderij, laag over laag. 

Dualiteit/Verbinding is een terugkerend thema in haar schilderijen; in de gekozen onderwerpen en/of in de manier van werken. Dit overkoepelende thema is geïnspireerd door het poëtische en filosofische van de alchemie. Vormen zoals vogels, vleugels, symbolen voor hemel & aarde, vernietiging en wedergeboorte, komen regelmatig terug, soms ook wat meer verstopt in een schilderij. Vaak kiest zij beelden uit haar directe omgeving om haar verhaal te vertellen.

Op dit moment zit het alchemistische niet zozeer in de vorm maar in het schilderproces zelf; het schilderproces wordt als een alchemistische zoektocht gezien en beleefd, door het experimenteren met verschillende soorten verf, het  samenvoegen van tegenstellingen en van op zich waardeloze materialen (pigment, krijt, water, eigeel, bijenwas  enz.) ontstaat er iets wat er voorheen nog niet was, iets anders, iets van waarde. In de materiaalkeuze worden tegenstellingen verenigd; olie- en alkydverf wordt gebruikt naast tempera (grassa) en acrylverf. Verf op olie- en waterbasis stoten elkaar af maar kunnen desondanks samen worden verweven.  De tempera grassa wordt zelf gemaakt waardoor deze verf een uitzonderlijke heldere & krachtige kleur heeft.

Er zijn twee richtingen in het werk te zien; de ene kant laat wat meer abstracte landschappen zien en de andere kant is figuratiever, geïnspireerd door beelden uit haar directe omgeving. De landschappen ontstaan vanuit het experimenteren met verschillende soorten materiaal. Wat daarin wordt gevonden, wordt toegepast in de meer figuratieve schilderijen.